duminică, 7 august 2011

Microwave oven ...


              În 1945 Percy Spencer, un inginer american autodidact ce lucra la corporaţia americană Raytheon, experimenta un dispozitiv numit magnetron ce folosea radarelor active. Percy a descoperit accidental efectul de încălzire a microundelor când a observat că batonul de ciocolata avut în buzunar a început să se topească. Primele alimente care au fost în mod deliberat preparate cu microunde  au fost floricele de porumb, iar apoi un ou care a explodat în faţa unuia dintre experimentatori.
             În 1947 corporaţia Raytheon a construit Radarange, primul cuptor comercial cu microunde din lume după ce în octombrie 1945 Raytheon a depus un brevet în SUA pentru procesul de gătit al lui Spencer şi încălzirea produsele alimentare cu ajutorul energiei cu microunde.
             Primul cuptor cu microunde comercial consuma cam 3kw, avea aproape 1,8 metri,cântărea 340 kg şi costa aproximativ 5000$! Consumul, dimensiunile şi preţul îl menţin nepopular în rândul consumatorilor până în 1967 când Amana Corporation - achiziţionată de Raytheon - lanseză pe piaţă un model care consuma 100kw şi costa numai 495$!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hello!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Go Up ! Share