sâmbătă, 16 iulie 2011

The Chips' Story...


... pensiunea Moon’s Lake House în apropiere de Saratoga Springs, New York 1853...
George Crum, un bucătar exasperat de un client care tot returna cartofii prăjiţi reclamând faptul că sunt umezi şi nu sunt destul de crocanţi, a tăiat - în bătaie de joc - nişte felii foarte subţiri de cartofi, le-a prăjit în grăsime încinsă şi le-a servit clientului cusurugiu, gândindu-se că acesta nu-şi va putea înfige furculiţa în ele, deoarece erau foarte crocante. Şi, pentru ca răzbunarea să fie completă, a turnat şi ceva mai multă sare decât de obicei.
Clientului însă i-au plăcut la nebunie şi “Chips-urile Saratoga” au devenit rapid “specialitatea casei”, cu timpul şi alte restaurante introducând în oferta acest produs.
Cartofii erau curăţaţi şi tăiaţi manual şi se vindeau la început doar în restaurante, însă până la urma chipsurile au fost produse şi pentru consumul în casă, însă depozitarea în butoaie şi cutii metalice făcea ca acestea să devină rapid râncede.
Anii ’20 au revoluţionat producţia de chipsuri când s-a inventat o maşină automată care să curăţe şi să taie cartofii, iar Laura Scudder a inventat punga etanşă, prin călcarea a 2 hârtii cerate, de atunci chips-urile putând fi menţinute proaspete...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hello!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Go Up ! Share